Nieuwspagina

Nieuwsberichten

Leden WMT actief als vrijwilliger op OLS

Afgelopen zondag 8 juli was een groep leden van WOKMUZIEKTHEATER en enkele sympathisanten,
aanwezig op het OLS in Doenrade, om zich in te zetten als vrijwilliger om zo het evenement te
helpen doen slagen. Het merendeel was ingedeeld bij het blijkbaar minst gekozen onderdeel: de
frietkraam. Zoals de krant De Limburger al meldde: “iedereen wil achter de tap, maar niemand wil
in de frietkraam staan”. Nou, wij wel! 8 uur s’morgens vertrok de eerste groep uit Weert en pas om 00.30u waren de laatste weer thuis! Moe maar tevreden viel iedereen als een blok in slaap… We konden
allemaal terugkijken op een geslaagde en heel gezellige dag. Aanstaande zaterdag 13 juli, bij het kavelen is weer een aantal leden present. En nu maar hopen dat de OLS organisatie flink winst heeft gemaakt, want de ingezette uren van iedereen worden op basis van een nog vast te stellen uurtarief vergoed aan WOKMUZIEKTHEATER.

Update zondag 14 juli:

Op zaterdag 13 juli trok s’middags weer een groepje WOKMUZIEKTHEATER leden naar Beekdalen om tijdens de kavelrondes te gaan bakken in de grote frietkraam. Van 14.30  tot 21 uur werden vele tientallen porties friet, frikadellen, kroketten, bami blokken (vegetarisch) en hamburgers gebakken en verkocht aan de aanwezige schutters en bezoekers. Nadat alles klaar en opgeruimd was verscheen er boven het OLS terrein een prachtige regenboog en sloot zo een zeer geslaagde OLS 2024 versie af. Wij kijken terug op een aantal geslaagde en gezellige dagen.  Net als wij nieuwsgierig naar wat dit allemaal voor WOKMUZIEKTHEATER gaat opleveren?

Wordt vervolgd.

Sfeervol sponsor-diner van ons WOKMUZIEKTHEATER

Op zaterdagavond 1 juni was ons repetitiegebouw, omgetoverd tot een Italiaans marktplein, royal gevuld met gasten voor ons sponsor-diner. Nicola Bolzano (voormalig eigenaar van Porta Mosa in Weert) had een voortreffelijke maaltijd bereid die bestond uit diverse voorgerechten, daarna pasta gevolgd door een hoofgerecht met vlees en vis. Tussen de gerechten door werden we verrast met optredens van twee koorleden, Lotte die een aria uit Puccini en Eric die een aria van Verdi bracht. De waardering van de gasten bleek uit hun uitbundig applaus. Enkele dames van de grime zorgden voor de drank en het serviesgoed. Ook verschillende andere leden staken achter de schermen hun handen uit de mouwen, tot de afwas aan toe. Het was een bijzonder geslaagde avond en de opbrengst komt helemaal ten goede aan de productie van onze nieuwste opera, ‘Zampa de piraat’ in november 2024. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen in welke vorm dan ook.

Sponsordiner WOKMUZIEKTHEATER

Verdiende Koninklijke onderscheiding.

Vandaag, 26 april 2024 heeft ons oud-lid Monique Caris de versierselen behorende bij het lidmaatschap in de orde van Oranje Nassau mogen ontvangen. Decoranda heeft ruim tien jaar allerhande functies uitgeoefend voor en binnen de vereniging WOKMUZIEKTHEATER. Daar kijken de leden nog steeds met veel waardering op terug. Monique Caris-Frenken heeft op velerlei gebied haar maatschappelijke inzet gepleegd. Wilt u het geheel van erkenning voor Monique lezen, dan kunt u terecht op de website van de gemeente Weert, www.weert.nl onder het bericht over de koninklijke onderscheidingen. Bestuur en leden van WOKMUZIEKTHEATER feliciteren Monique, haar gezin en familie dan ook van harte. Wilt u Monique persoonlijk feliciteren dan is daarvoor de aangewezen gelegenheid tijdens de Koningsdag receptie in de grote hal van het stadhuis in Weert van 15.00 tot 16.30 uur.
Wij wensen Monique een paar mooie dagen toe om te genieten van dit terechte eerbewijs!
Leden en bestuur, WOKMUZIEKTHEATER, vereniging voor opera te Weert